FAQ

Wat moet u weten voor een behandeling?

  • Eyeliner kan niet gezet worden als er nog wimperextensions aanwezig zijn. De wimperextensions moeten ruim een week van te voren verwijderd worden.
  • Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden. Het pigment zal dan niet pakken.
  • Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn.
  • U kunt thuis verdovende zal aanbrengen.
  • U dient een gezondheidsverklaring in te vullen voor de behandeling. Deze is ook online te vinden bij Downloads.

Pakt permanente make-up bij iedereen even goed?
Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. De soort huid, medicijn gebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Bij ene persoon blijft er veel kleur (pigmentatie) zitten, bij een ander zal er veel pigment verdwijnen en lijkt het soms een beetje ongelijk. Maakt u geen zorgen, dit wordt dan verholpen tijdens de nabehandeling na 6 weken. Permanente Make-up dient opgebouwd te worden, meestal heeft u echt 2 a 3 behandelingen nodig. 

Mijn permanente make-up is na de 1e behandeling nauwelijks zichtbaar, komt dit nog goed?

Ja zeker, het is normaal dat er ongeveer 50% van het pigment na de genezing achterblijft in de huid. Tijdens de nabehandeling wordt er nog een volledige laag in de huid geplaatst. Het kan wel zijn dat er bij de ene huid meer blijft zitten dan bij de andere huid, ook is het bekend dat de linker kant vaak slechter blijft zitten dan rechts. Hier heb je zelf geen invloed op, bij de nabehandeling wordt dit gecorrigeerd.


Is het pijnlijk?
De behandelingen zijn niet gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Dit hangt af van uw huidtype en pijngrens. Laat u niet afschrikken door verhalen van anderen, ervaring leert dat pijnervaring niet te vergelijken is. Eyeliner wordt ervaren als een ‘irritant’ gevoel, wenkbrauwen voelt wat scherper aan bij de meeste klanten. Er kan eventueel gebruik worden gemaakt van Emla-créme. Deze kunt u anderhalf uur van te voren aanbrengen en eventueel 2 paracetamol innemen (geen andere pijnstilling innemen i.v.m. de bloedverdunnende werking).

Ik moet bloed verdunners nemen, is het plaatsen van PMU een probleem?
Hoe dunner het bloed, hoe meer kans u hebt op lichte bloeding tijdens de behandeling. Het kan als gevolg hebben dat een deel van het ingebrachte pigment er weer uitbloedt. Indien u om medische redenen dagelijks bloedverdunners dient te nemen, kunt u het beste informeren bij uw arts of u er een dag of 2-3 mee mag stoppen. Indien u de inname niet mag stopzetten is dit geen onoverkomelijk probleem. Ik zal mijn manier van pigmenteren aanpassen en misschien zal u voor een extra nabehandeling moeten komen. Stop echter nooit zonder uw arts te raadplegen. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Onze ervaring is dat er gemiddeld 2 á 3 behandelingen nodig zullen zijn. Tijdens de tweede behandeling worden waar nodig de puntjes op de “i” gezet. Omdat wij graag tevreden klanten hebben, plaatsen wij PMU in eerste instantie liever te licht dan te donker.

Werken jullie veilig en hygiënisch?
In Nederland is in 2006 een nieuwe wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne in een schoonheidssalon / tattooshop. Het certificaat moet altijd in de shop aanwezig zijn. Dit certificaat bewijst dan dat de shop aan de hygiëne en veiligheidseisen voldoet. Permanente make-up by Roxy is in het bezit van een geldig certificaat. Uiteraard wordt door ons zorg gedragen voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte zodat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan u zorg te dragen voor een goede nazorg.

Hoelang duurt een behandeling?
Een behandeling permanente make-up duurt gemiddeld 1 á 2 uur. Nabehandelingen kunnen korter duren.

Ik heb ergens anders PMU laten plaatsen, kan ik dit bij jullie laten bijwerken?
Ja, PMU die u ergens anders heeft laten plaatsen kan in de meeste gevallen bij ons worden bijgewerkt. Wij ontvangen regelmatig klanten die ergens anders hun permanente make-up hebben laten plaatsen en hier totaal niet tevreden over zijn. Vaak gehoorde klachten zijn dat de PMU niet heeft “gepakt” of dat deze oranje of grijs van kleur is geworden. Wanneer dit bij u ook het geval is, kunnen wij u hiermee helpen. Wij hanteren een hoger tarief dan bij een eerste behandeling met als reden dat elders geplaatste permanente make-up lastiger te camoufleren is, vooral als de vorm ongelijk is of de kleur ongewenst.

Bent u nog aan het oriënteren in welke shop of salon u uw permanente make-up wilt laten plaatsen? Let dan altijd goed op de werkwijze en of er (jarenlange) ervaring is op het gebied van het plaatsen van PMU. Ook is het verstandig om altijd naar voorbeeldfoto’s te vragen waarop het gehele gezicht te zien is.

Hoe is de prijs bepaald?
Bij ons betaald u altijd per behandeling. Zo bepaald u zelf wanneer u voor de nabehandeling terug komt zonder dat u direct het volledige bedrag moet afrekenen.

U kunt bij ons betalen met PIN, contant of desgewenst met een bankoverschrijving (Tikkie).

Hoe lang blijft de permanente make-up zitten?
Dat verschilt per onderdeel en per persoon. Iedere huidtype is anders. De permanente make-up groeit als het ware uit naarmate de huid vernieuwd. Hoe sneller de huid vernieuwd, hoe sneller de permanente make-up ‘vaal’ van kleur wordt. Gemiddeld blijven eyeliners 1,5 tot 2 jaar mooi en wenkbrauwen 1 jaar. Wenkbrauwen gezet met de naald kunnen langer zichtbaar blijven in de huid, al groeit het mooiste gedeelte van de kleur en na gemiddeld 1 jaar uit.

Waarom hoef ik mijn permanente make-up niet in te smeren zoals bij een tattoo?
De permanente make-up heeft het niet nodig om tweemaal per dag ingesmeerd te worden omdat het een oppervlakkig schaafwondje is die vanzelf geneest. Dit betekent niet dat u niet mag smeren, u krijgt een zalf mee welke veilig is om thuis te gebruiken.